Salı

İnce Bel Part 2: Beslenme - Karın Bölgesini İnceltmek İçin Nasıl Beslenmeli?

Herkese yeniden merhaba! 

İnce Belli Bloglar serisi devam. Bu yazıda karın bölgenizi iyileştirmeye yönelik beslenmeyle ilgili 6 temel maddeyi derledim. Dilerim faydalı olur! :)


1. Karbonhidrat Tüketimi


Karbonhidratlar bol miktarda su yüklü olduklarından vücuda girdiği andan itibaren tüm hücrelere su gönderirler. Bu da vücudunuzu normalden daha şiş hissetmenize ve deri altındaki hücrelerin daha şiş olmasına sebep olur. Meyvelerin de bol miktarda karbonhidrattan oluştuğunu unutmamak ve tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir. (Meyve şekeri kısmına hiç değinmiyorum bile. Yine de ben yapay şekerlerdense tatlı isteğinin meyvelerle karşılanmasından yanayım :) Bu nedenle özellikle kısa sürede fark yaratmak istiyorsak, vücudumuza aşırı karbonhidrat yüklemeyerek başlamak lazım. Özellikle akşam öğünlerinde, enerjiye de dönüştürülemeyeceği hareketsiz günlerde kısıtlamaya gitmek büyük bir adım olacaktır.


2. Bol Su

Yukarıda hücrelere giden suların deri altında şişmeye sebep olduğunu söyledim. Ancak bu saf suyun vücuda girmesiyle aynı şey değildir. Bol su tüketimi hücrelerde lipitlerin (yağ hücrelerin) yıkılmasında daha fazla parçalayıcı bulunmasını sağlar. Yağ yıkımı su molekülleriyle gerçekleştiğinden, bu tepkimeye ihityacı olan giren maddeyi bol miktarda vermezsek iyi bir sonuç bekleyemeyiz. (Merhaba lisede kimyam hep düşüktü ama bu konudan anlıyorum biraz :)) Yani yağ yakmak istiyorsak su bizim baş yardımcımız, vücut içindeki temsilcimizdir.


3. Protein Tüketimi

Bu konudan carb cycle ve karbonhidratlarla ile ilgili iki blogda da bahsetmiştim. Vücut ilk olarak karbonhidratlardan enerji ürettiğinden bunlardan aşırı alındığında kolay kolay yağ yakımına yönelmiyor. Bu yüzden protein tüketimini arttırmak vücudu şaşırtma ve direkt olarak yağ yakımını hızlandırmaya adım oluyor. Ayrıca protein alımı kasların yenilenmesini ve spor sonrası yıpranan kas liflerinin onarılmasını da hızlandırıyor. Yani daha hızlı sıkılaşmaaaa !!! :)



4. Asitli İçecekler

Karın bölgeniz yağlı olsa da olmasa da asitli içecekler fazlaca boş kalori ve gereksiz kimyasal madde içerir. Kanserojenliğinden bahsetmiyorum bile. Açıkçası bu ürünleri hayatınızdan  hafta için bile
tamamen çıkarsanız farkı hissedeceksinizdir. Üstelik gaz yoğunluğu sebebiyle mideyi de büyütüyor. Gereksize bak sen :) Bunu yaşamımızdan komple silmeli!


5. Sağlıklı Yağlar

3. maddede bahsettiğim enerji olarak kullanma meselesine dönelim, vücudumuz yağ yakma makinesine dönüşsün istiyoruz. O zaman ona doğru yakıtı verelim bunu yakmaya alışsın. Sağlıklı yağlardan ideal miktarda tüketmek özellikle en çok yağ biriken bölgede (karın :)) incelme sağlıyor.




6. Tuz

Beyazların en tehlikelilerinden: Tuz. Sodyum içeriği sebebiyle şişkinliğin birinci sebebidir. Ayrıca vücutta ziyadesiyle su tutmaya sebep olur. Tuz tüketimi sınırlamak veya sıfıra indirmek genel görüntünüzde bariz bir incelme sağlayacaktır. Dene gör :)





...............
Bu maddelerin tamamı kısa vadede bile bel ve karın bölgenizde incelme görmenize, mide şişliğinizin (eğer bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyorsa) inmesine fayda sağlayacaktır. Yani 1 hafta sonra içine girmeniz gereken elbise için de bunları uygulayabilirsiniz. Uzun vadede beslenme alışkanlığı haline getirdiğinizde de bu blog amacına ulaşmış ve siz ince bir bele kavuşmuş olacaksınız ! :)

İNCE BEL TEMALI DİĞER YAZI DA YOLDA !
Okuduğunuz için teşekkürler!