Çarşamba

İnce Bel Part 3: Hurafeler - Dışardan Destekle Bel İnceltmek ??!

Yeniden merhabaa :) Öncelikle bu seriye gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederiim.
Bundan da aldığım kuvvetle bugün bu bel inceltme, göbek eritme konusundaki boş beleş konuların 4 büyüğüne açıklık getireceğim. :) Haydi ben bir döküleyim ...





1- Korseler

İki grupta alalım, biri evet anlık çözümcü bir akşam giymelik korseler. Bunlara bir nebze tamamım. Neticede dar birşey giyeceksin ve hızlı bir çözüme ihtiyaç var.
Benim sinir olduğum ikinci grup. Çok ünlü ve iyi fizikli fitness modellerin de para aldıkları için "bakıığn belimi bunu takarak incelttiiim" dediği korseler. Evet canım, tabiki, 5 senedir deli gibi spor
ve diyet yapmanla alakalı değil, spor yaparken onu taktığın için inceldi belin, evet.
Bunlar dışardan sizi sıkar, yağ hücreleri sıkışınca "ay patladım burda ben" diyip intihar etmediğine göre, bunların yağların azalmasında bir etkisi olamaz değil mi ama? Elbette spor yaparken omuganızı düz tutmayı sağlarlar, destek olurlar ama sadece bunu takarak sporsuz diyetsiz beliniz incecik fidan gibi olmaz (!) Ayrıca çok sıktığınızda organlarınıza uygulanan aşırı baskı da artı dezavantaj.



2- Yerde Mekik Aletleri ve Titreşimli Yapışkanlar

Bu aletler pek kalmadı ama bir ara televizyondan pazarlama dönemlerinde %8-10 yağ oranlı fitness modellerle iyi reklamları yapılmıştı. Bu mekik şeyi için tamameeen etkisiz diyemem ben ancak vücut ağırlığınızın tamamını kullanmadığınız egzersizler her zaman etkisi daha düşük egzersizlerdir. Yani ilk başlarda zorlanıp zamanla en iyi formda çektiğiniz mekiklerin yerini bu aletler doldurmaz. Ha bir de o pasif egzersiz bantları var ya, yapıştırıyorsun da titriyo, ha onların da cep telefonu titreşiminden farklı bi etkisi yok, kanıtlandı. Paranızı boşa harcamayın. :)


3- 10 100 1000 Mekik

Bu da internette pek moda olan mekik programlarıyla başlayan bir boş furya. Bakın bakın bel bölgesindeki yağlar da her bölgedeki yağlar gibidir, aynıdır. Minimum efor sarfedilen 200 mekik de çekseniz 5 dk.da hızlıca tamamlanan, ağırlıkla veya ağırlıksız yapılan ama çeşitli 3-5 egzersizden oluşan bir program kadar başarılı olamazsınız. Bu bölge bir çok kastan oluşur, yalnızca dümdüz mekik çekerek tamamını çalıştırmak yani tamamını ideal şekle sokmak hayaldir. Aynı zamanda da zaman kaybıdır. Kan ter içinde kalın ama egzersiz çeşitliliğiniz olsun, 5 dk sürsün ama maksimum efor sarfedin. Öyle ki karın için özel hiç bi hareket barındırmayan 20 dk.lık HIIT bir kardiyo çalışmasında bile karın kasları 100 mekikten daha fazla çalışıyor. Kaybedecek vakit yok !


4- Özel Çaylar, Haplar : Ahh ahh :)))

Bu da en tehlikelisi. Çay yine bir nebze, muhtemelen bitki karışımıdır ama haplar, ah sakın sakın. Bakın bunları çevrenizde biri uygulamış, iyi sonuç almış olabilir. Ama bir de sorun sporsuz mu yapmış? Sadece onu mu içmiş? O iş öyle değildir. Bu tarz besinler genelde placebo etkisi verir. Yani o içtiğiniz şeyin size çok faydalı olduğuna beyniniz inanınca buna yönelik gelişme göstermek için çalışır. Siz de aslında beyninizin bu büyük başarısı için para vermiş olursunuz. Kendinizi motive ederek tamamen ücretsiz, evet yanlış duymadınız TAMAMEN ÜCRETSİZ şekilde yapabilecekken hem de !


Bunların tamamı pazarlamanın biz kilo vermek/sıkılaşmak/kas yapmak isteyenlere hizmetidir. Hizmet var hizmet var. Bu tarz şeyleri anlatanlar düzenli sporla diye bir ibare eklerler hep, acaba neden :)
Düşünün, bedeninizin herşeyi yapabilme kapasitesi varken neden para dökesiniz?

Okuduğunuz için teşekkürler :)