Cumartesi

İnce Bel Part 4: Spor 1 - Karın ve Bel Egzersizinde Ayrılmaz Üçlü

Yeniden merhabaa !
Çılgınlar gibi göbek eritme konusu deşiyoruz bu ara herkesle, çünküüü Haziran'ın vücudu Şubat'ta yapılır ey gençlikk ! :)


İnce bel, düz karın serisinin en çok merak edilen kısmı: İnce Belli Egzersiz an itibariyle başlıyor. :)
Bu ilk blogda ince bel-düz karın antrenman üçgeninini anlatacağııım. (Evet bu tabiri ben uydurdum. :))



Ama önce bir noktadan bahsetmek istiyorum.

NEDEN KARIN KASLARIMIZI GELİŞTİRMELİYİZ?

Sadece parça parça karın kaslarımız çıksın diye değil, zaten çoook çok ağır bir diyet uygulamazsanız asla baklavalarınız çıkmayacak. ASLA!
Karnımız düz olsun ve şekilli olsun diye de bu bölgedeki kasları geliştirmeliyiz. Çünkü vücuda şekil veren kaslardır, fark ettiğiniz üzere yağlar kendi kafasına göre takılır ve kendi istedikleri gibi şekil alırlar. Ama kaslar hep sıkı ve düzgün görünecek şekilde şekillenir. Yani yıllarca yağları yönlendiremedik ama kasları şekillendirmek bizim elimizde.
Ayrıca bir bölgedeki kas oranı arttıkça o bölgenin yağ yakma kapasitesi de artar. Aslında kas kütleniz arttıkça vücudunuzun  kalori ihtyacı artar, bu nedenle daha zor kilo alırsınız. 
 Yani KİLOYU KORUMAK, KOLAY KİLO ALMAMAK ve ŞEKİLLENMEK İSTİYORSAK kaslarımızı güçlendirmeliyiz. Bakın büyütmek demiyorum farkındaysanız.


Üçgene dönelim.

1. KARDİYO (HIIT mi UZUN YÜRÜYÜŞ mü?)

Göbek eritme, bel inceltme söz konusuyda harcadığımız kalori artmalı. Eee haliyle kardiyo yapmalııı. Kardiyo hem kardiyovasküler sistem için hem de genel vücut sağlığı ve görünümü için önemli bir faktördür. Peki hangisi daha etkili? Vücudunuz el veriyorsa uzun yürüyüşler yerine kısa koşular daha etkilidir. Ama yağ oranını düşürmede en etkili kardiyonun HIIT'ler olduğu da kanıtlanmışken bence Youtube'dan bir 20dk.lk hiit videosu yapıp 50 dk yürüyerek yakabileceğinizden daha fazla kalori yakmak daha mantıklı, hem kas kaybınızı da minimumda tutar.

2. GÜÇLENDİRME EGZERSİZLERİ

Mekikler, twistler, leg liftler burası işte. Bu egzersizlerin hepsi karın kaslarınızı güçlendirmeye yöneliktir aslında. Buradaki yağlar sıkıp bıraktıkça gitmiyor, içerdeki kasları zorladığınız için karın bölgeniz çalışıyor. Ve yukarıda da anlattığım gibi bölgenin kasları güçlendikçe yağ yakma kapasitesi artıyor. Bu nedenle de sadece  mekik değil, tüm kasları çalıştıran karma hareketler yapmalısınız.

3. STATİK EGZERSİZLER


Plank, side plank, wall sit de bu kategorinin ürünleri. Statik egzersizler tüm kasların maksimum derecede çalışmasını sağlayan, aynı zamanda bir o kadar da cildinizin sıkılaşmasını sağlayan egzersizlerdir. Tek bir hareketle hemen hemen tüm kas hücresi kendini daha dayanıklı hale getirmek için çalışır. Bu nedenle PLANK DA YAPMALIYIZ! HEM DE HER GÜN!

Bir sonraki blogda da karın çalışmalarında dikkat edilmesi gerekn küçük ama önemli 4 faktörden bahsetmeye çalışacağım. Okuduğunuz için teşekkürler :))

#ellyfit

youtube.com/BirEylem