Cuma

İnce Bel Part 4: Spor 2 - Karın Egzersizlerinde Üç Önemli Nokta (!)

Ta ta ta tammm !!!
Bel inceltme serimizin son ve en önemli blogu haftalar sonra burada!! Aşırı aşırı yoğun bir dönem geçirmemden dolayı Youtube kanalımı ve blogumu ihmal etmek içimi parçaladı. Ama kaldığımız yerden devam .😊 )

Bel inceltmek için yaptığımız egzersizlerde dikkat etmemiz gerekenleri üç noktada ele alıp kısaca anlatmaya çalışacağım.


- Ağırlıkla Çalışmak veya Çalışmamak (?!)

Her zaman bir bölgedeki yağlanmanın azalmasının ve daha kolay incelmesinin yolunun 0o bölgedeki kasları geliştirmek olduğunu söylüyoruz. Kas arttıkça yağ yakma kapasitesi ARTAR.
AMA!
Konu bel ise kesinlikle yüksek ağırlıklarla çalışmamak gerek. Çünkü kontrolsüz gelişen yan karın kasları irileşir ve istediğimiz kum saati görüntüsü yerini buzdolabına bırakabilir. Bu yüzden karın için ağırlıklar tamam, mesela mekiklerde ağırlık kullanmak gibi. Ama bel için yalnızca vücut ağırlığımız en idealidir.


- Tam Rotasyonlu Oblik Hareketleri


İstediğimiz ince bir bel ise bir diğer nokta omurgamızın normal duruşunu koruyarak yan bel kaslarımızı şekillendirmek ilk amacımız olmalı. Bu yüzden alt sırt bölgemizden karnımıza kadar uzanan tüm yan kaslarımız eşit çalışmalıyız, yükü yalnızca tek taraf bindirmemeliyiz. Yani tam açı dönerek yapılan hareketler bir seferde tek tarafı çalıştıran egzersizlerden daha faydalı ve doğrudur.


- Karnı İzole Edip Bacakları Oynatalım !



Alt karnı eritmek en zoru değil mi? Tamamen kilo versek de karnımızın dümdüz olmasına 5 kala o alt karın başa bela oluyor. Burada baş rolü bacaklarımızı kullandığımız karın hareketlere veriyoruz. Bunu kabul ettikten sonra da anahtar:  yaptığımız egzersizde kalçaya değil, tamamen karna odaklandığımızı bilmek.

Yani bacaklarımızı kaldırarak veya kendimize çekerek yaptığımız hareketlerde boynumuzdan kalçamıza kadar sabit kalmalı, kalçamızı kesinlikle havaya kaldırmamalıyız. Ki yük tamamen karna binsin. İstediğimiz noktaya odaklanalım.

Yardımcı bölgeyi izole etmeyi öğrendikçe aldığımız sonuçlar hızlanacaktır. 👍






SONUÇ 💜

Bunların dışında her gün 10-20-30 kez, bir ayın sonunda 150 mekik çektiren challengeların bir işe yaramadığını da ekleyip bu bloga son veriyorum .💥

Okuduğunuz için teşekkürler.

Youtube Kanalım: BirEylem
Instagram : Fit1Eylem


#ellyfit

 💋💋